Volontärer samlas

De har kommit från hela landet. Gått i flera timmar och ibland dagar till sjukstugan där bussen tagit dem till staden Antsirabe där Operation Smile har packat upp sitt tillfälliga sjukhus för att kunna operera så många som möjlig.

Plastikkirurger ska operera läpp- och gomspalter så många de hinner. De kommer från hela världen tillsammans med annan nödvändig sjukvårdspersonal. De opererar på sin fritid och ställer upp som volontärer.

Det var en otrolig syn att se nästan 700 missbildade människor. Det föds ett barn var tredje minut med läpp- och gomspalt, den vanligaste missbildningen i världen. I rika länder som Sverige opereras barnen vid ett års ålder, men i fattiga länder blir handikappet ett svårt lidande. De mobbas för sitt utseende och kan inte prata pga gomspalten.

Många små barn svälter ihjäl eftersom de har svårt att få i sig föda. På bilden står vi och lyssnar på volontärer som lärt sig språket och berättar vad som ska hända under operationsdagarna. De som inte får en operation uppmanas att komma tillbaka vid nästa tillfälle.

Gå för barnen! #walk4smiles #opererationsmilesverige #operationsmilemadagaskar

Foto: Zute Lightfoot. Operation Smile

Varma hälsningar

Malou