Förändringsprocesser

Malou von Sivers har lång erfarenhet som arbetsledare och av att leda komplicerade kreativa processor.

– Jag har dessutom haft stor nytta av mitt långa äktenskap, där våra ibland kontroversiella lösningar på gräl, lärt mig mycket om mig själv, säger Malou med glimten i ögat. Malou delar med sig av roliga och användbara knep från sin egen relation, men också från sitt långa arbetsliv med dåliga och bra chefer. Hon berättar också om sina egna misslyckanden och förtjänster som arbetsledare.

Föreläsningen är tankeväckande och användbar.

Detta föredrag går att lyssna till som vanlig publik, men kan också skräddarsys för ett enskilt företag.

Förändring är något som kännetecknar vår tid. Det blåser startka förändringsvindar i samhället men också inom många företag och andra områden i samhället. Överallt ställer vi om för att möta framtiden. I varje förändring finns positiva och negativa faktorer. De flesta människor är skeptiska och ofta rädda för förändring.

”Man vet vad man har, men inte vad man får”

På en rak fråga ställer sig de flesta människor positiva till utveckling. Ingen säger: nej jag vill inte utvecklas! Nu går jag härifrån.

Varför upplever många företag det ändå som att det är svårt att genomföra förändringar så att det upplevs spännande och positiva istället för tvärtom?

Malou berättar om sin resa med TV4 under 25 år. En period som har inneburit en stor omställning och förändring i mediabranschen. Hon delar med sig till publiken av sina unika erfarenheter på ett personligt sätt, både som arbetsledare i ett kreativt klimat med många egon och hur hon själv hittat vägar bort från offerkoftan.

Malou föreläser om hur man identifiera arbetsplatsens framgångsfaktorer. Den finns framför allt hos de anställda, men ofta är varken företagsledningen eller medarbetarna medvetna om att de sitter på en guldgruva. Ett exempel är vikten av att förstå vilka som är nyckelpersoner. Människor som alla vet har en informell makt men som inte har något formellt ledningsansvar. Hur hittar man dessa personer och hur använder man dem till en positiv kraft?  Motsatsen kan bli förödande. Men det finns också många andra faktorer där företag måste börja forma sig efter den moderna människans villkor istället för tvärtom. Dessa företag kommer att attrahera kompetent arbetskraft där lön är mindre intressant än ett bra och utvecklande arbetsklimat.

Malous föredrag handlar om hur viktigt det är att var och en börjar med sig själv. Det går inte längre att skylla på någon annan och göra sig till ett offer. Malou tar med publiken på en inre resa som väcker nya tankar.

Detta föredrag passar även för företag som ska genomgå en förändringsprocess.

Målgrupper: företag, organisationer, kommuner, landsting som är inne i förändringsprocesser. Personer som vill utvecklas från ett negativt tänkande till positivt.