Mänskliga möten

Det mänskliga mötet kommer att bli allt viktigare i framtiden. Vi tillbringar numera mer än sju timmar på nätet, där vi stirrar in i olika skärmar. Vi har stor bekantskapskrets och vi delar våra erfarenheter med många. Vi vet dessutom väldigt mycket om varandra. Men kontakten på nätet går aldrig att ersätta med ett mänskligt möte där alla sinnen är närvarande. Vinnarna i framtiden är de människor som förstår vikten av det mänskliga mötet.

Malou von Sivers har gjort sig känd för att med sin lyhördhet få till magiska möten i de mest omöjliga och stressade situationer. Hon har suttit mittemot upptagna världsstjärnor med kameror, assistenter och medarbetare som larmar och står i. Men tack vare sina unika redskap har hon varje gång skapat ett mentalt rum där tiden står stilla och hennes möten har blivit både mänskliga och magiska. Hur har detta gått till?

Här är några exempel:

Hur gick det till exempel till när FN:s generalsekreterare Kofi Annan gick in bunkern med en av västvärldens mest hatade män, Saddam Hussein, för att få igång en dialog om fred? Hur blev mötet mellan dessa män? Det berättade han för Malou när hon träffade honom högst upp i FN-Skrapan.

Eller vad var det som hände när Nelson Mandela plötsligt bestämde sig för att göra ett undantag och öppnade sig för Malou om sitt privata liv, sin kärlek till Winnie Mandela och sina innersta tankar?

Vad hände när en av världens mest hyllade och fruktade regissörer Ingmar Bergman berättade för Malou om sin rädsla för döden och för att inte duga. Intervjun blev världsberömd och har visats under många år runt om i världen.

Malou delar med sig av sina unika erfarenheter till publiken så att var och en kan använda detta i sin vardag, med sin partner, på jobbet, som arbetsledare, förälder och vän.

Målgrupper: alla som arbetar med människor, sjukvårdspersonal, läkare, politiker i Sveriges riksdag, arbetsledare, psykologer, lärare och allmänt intresserade av vad som hände bakom kulisserna.

Foto: Andreas Nilsson