Författare

Äntligen! Malou von Sivers romanserie är utgiven av Norstedts!

“Det känns fantastiskt och pirrigt,” säger Malou.

Mitt hjärtas oro

Roman nummer 2 heter “Olycksbarnet“.

Roman nummer 3 heter: Inför hans blick

*************************************************

Malou barnochsjukdomvon Sivers har under sina år som journalist kommit i kontakt med tusentals människor som berättat sina historier för henne på ett unikt och öppenhjärtigt sätt. Hon har en förmåga att vinna människors förtroende och på ett varsamt sätt närma sig de allra svåraste ämnena. Hon har mött svårt sjuka människor i Aids både i Sverige och i USA innan det fanns bromsmediciner och under en tid när de som var smittade behandlades som samhällets paria. Hennes intervjuer och möten blev den första boken om aids. Boken har varit flitigt läst och utlånad på landets bibliotek.

Boken om Aids kom ut 1986.

I Nyhetsmorgon var doktor Göran Sjönell en av programmets medarbetare. Under de första åren i programmets historia var Malou von Sivers småbarnsmamma. Hennes många frågor och svar från Göran Sjönell en bok. Boken trycktes sedan på nytt både på svenska och norska under titeln: Ditt Barn sjukdomar stress och gränser.

Bestsellern Konsten att hålla ihop skrev Malou von Sivers tillsammans med psykolog Lennart Lindgren. Malou har föreläst om hur mmalou_novellixan kan skapa en lång och varaktig relation både med sin partner men också med vänner och arbetskamrater.

I februari 2016 debuterade Malou von Sivers som skönlitterär författare på förlaget Novellix med novellen: Var du lycklig farmor? Novellen släpptes i serie med även Sara Stridsberg, Susanna Alakoski och Anna Karin Palm. Den recenserades av Svenska Dagbladet här. Finns även som ljudbok! Och E-bok.
PeterKnutson600
Foto: Peter Knutson